Aug. 10, 2016

Pontian Studies Institute - Iνστιτούτο Ποντιακών Μελετών www.pon-edu.com

The Pontian Institute www.pon-edu.com  is sponsored by Brotherhood Pontion "Panagia Soumela" of Toronto. Pontian Studies Research and Documentation was established in Toronto in 2015. Our community was incorporated in Toronto in 1963, as a non-profit organization. We combine to form an international academic and scholarly center devoted to the documentation, study, and dissemination of material related to the life of the Pontian people in the recent past and the present, and within the context of larger world affairs. There are three broad fields of research in which the Institute is involved: Pontian dialect and history Studies, Genocide Studies, Ancient and Modern Greek language studies. To accomplish this, the Institute sponsors, supports, and encourages multi-disciplinary scholarly courses, research, documentation, conferences, and publications.


Οι έλληνες της ομογένειας τα ποντιόπουλα των επόμενων γενεών, οι ποντιόφιλοι, οι φιλέλληνες σε όλο τον κόσμο έχουν στα χέρια τους το πιο σύγχρονο εργαλείο για να υλοποιήσουν και ολοκληρώσουν το όνειρό τους: τη μελέτη και συνέχεια της ελληνοποντιακής μας διαλέκτου που πρόσκειται πιο κοντά στην Αρχαία Ελληνική διάλεκτο. Αλλά και την εκμάθηση της Ελληνικής, της Αρχαίας Ελληνικής!
Είμαστε υπερήφανοι για την ποντιακή μας νεολαία τα οράματά της, τους στόχους της! Χαιρετίζουμε τον ποντιακό ελληνισμό όπου γης και του δίνουμε όλα τα εφόδια να συνεχίσει περήφανα την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τη γλώσσα μας. Αφήνουμε παρακαθήκη υπηρετώντας τα ιδανικά της νέας μας γενιάς, η οποία θα προβάλλει και θα αξιώσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας μέσα από τη μάθηση.
Τώρα οι καθηγητές μας, οι επιστήμονές μας, οι ιστορικοί μας έρχονται πιο κοντά, μας προσεγγίζουν και μας διδάσκουν!
Οι προεγγραφές για τα τμήματα έχουν αρχίσει. Ήδη η πλατφόρμα αυτή βρήκε απήχηση στην ομογένεια του Καναδά και όλου του κόσμου.
Η ποντιακή η ελληνική και αρχαία ελληνική διδάσκεται από υπολογιστή ipad, android, tablet, iphone, netbook, laptop, desktop, από την Αλάσκα μέχρι τη νέα Ζηλανδία, τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Γεωργία το Καζαστάν , την Κίνα, την Ελλάδα, την Αυστραλία την Αμερική σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.
Οι ποντιακής καταγωγής ομογενείς προσκαλούν τους έλληνες όπου γης να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή με την εγγραφή τους στα τμήματα αποστέλλοντας επιστολή με το ενδιαφέρον τους στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο lessons@pon-edu.com.
Συμβολικά η πρώτη παγκόσμια μετάδοση έγινε την ημέρα των «Φώτων» 6 Ιανουαρίου 2016.