$ 7,125.00 Charity for Sick Kids

On Saturday September  24th 2016,  our kids took part to the Sick Kids Great Adventure Camp Walk #walkforsickkids a world class organization and world class event.

Thank you to our Team that so proudly represented the Brotherhood Pontion Toronto and raised $7125 for Sick Kids Hospital. Thank you to all our sponsors and donors for your support.

Thank you Christina Tsavdaridis, Αnna Panagiotopoulos and Kathy Iliadis for arranging the charity event!

 

Φιλανθρωπική χορηγία 7.125 δολαρίων στο Sick Kids Toρόντο

To Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 τα μικρά παιδιά του χορευτικού μας έλαβαν μέρος στην πορεία αγάπης για το Sick kids Noσοκομείο του Τορόντο συγκεντρώνοντας το ποσό των 7.125 δολαρίων το οποίο δωρήθηκε απ’ ευθείας στο Νοσοκομείο του Τορόντο από τους χορηγούς, τους φίλους και τα μέλη της Αδελφότητάς μας. Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στις υπεύθυνες χοροδιδασκάλισες των χορευτικών μας με αρχηγό τη Χριστίνα Τσαβδαρίδου, Άννα Παναγιωτόπουλος και Κάθυ Ηλιάδη οι οποίες οργάνωσαν εδώ και αρκετούς μήνες την εκδήλωση αυτή και την έφεραν εις πέρας με μεγάλη επιτυχία, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά! Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην πορεία αυτή. Ελπίζουμε η  μοναδική αυτή εμπειρία να τους μείνει αξέχαστη.  

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Charity events - Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις

The main focus of the Women’s Association “Merimna” was to provide philanthropic assistant to various community organizations such as The Sick Children’s Hospital, The Canadian National Institute for the Blind as well as supporting families in need. The Women’s Chapter has organized annual dances, tea parties for philanthropic purpοses, Christmas carolling, as well as, providing assistant to any other events that were organized by the Executive Committee. 

To φιλανθρωπικό έργο της Αδελφότητας υλοποιείται κατά κύριο λόγο από το Γυναικείο Τμήμα "ΜΕΡΙΜΝΑ" το οποίο έχει διοργανώσει κατά το παρελθόν δεκάδες εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς οργανισμούς και ιδρύματα όπως το Sick Kids The Canadian National Institute για τους τυφλούς κ.λ.π. 

Διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα εκδηλώσεις για συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για συνανθρώπους μας. Αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια σε οικογένειες που την έχουν ανάγκη είναι ένας από τους σκοπούς της Αδελφότητάς μας. 

Απολογιστική ενημέρωση για τη φιλανθρωπική εκδήλωση για την Κατερίνα Μπάμπουλα

Ρίγη συγκίνησης με άρωμα ανθρωπιάς και Ελλάδας προκάλεσε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Κατερίνα Μπάμπουλα για να ευχαριστήσει μέσα από την καρδιά της τους εθελοντές και φίλους της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» που έσπευσαν να απαλύνουν έστω και λίγο τον πόνο της 28χρονης ηρωϊδας  Κατερίνας Μπάμπουλα, με τη διοργάνωση φιλανθρωπικής ελληνοποντιακής βραδιάς  την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στο Μetropolitan Centre 3840 Finch Avenue.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε για την Κατερίνα ανήλθε στα $ 31,637.31 δολάρια από τον οικονομικό απολογισμό που έκανε το διοικητικό συμβούλιο με την ερανική επιτροπή. Από αυτό το ποσό οι $25,407.31 μαζεύτηκαν σε μετρητά από τη λαχειοφόρο αγορά, τη δημοπρασία των έργων τέχνης που η ίδια είχε φιλοτεχνήσει για το σκοπό αυτό, τα 340 εισιτήρια που κόπηκαν στην είσοδο και τις ανώνυμες δωρεές σε μετρητά. Η Αδελφότητα απέδωσε τη συγκεντρωτική επιταγή στην Κατερίνα, μαζί με άλλες επιταγές δωρητών οι οποίοι τις είχαν υπογράψει απευθείας στο όνομα της Κατερίνας, συνολικού ποσού $ 6,230.00 δολαρίων. 

Η όλη εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον πολυτελέστατο και πολύ φιλόξενο χώρο «Metropolitan Centre» του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, το οποίο παραχωρήθηκε ευγενικά από το Μητροπολίτη Σεβασμιότατο κ.κ Σωτήριο και τον πάτερ Φανούριο του Αγίου Νικολάου εντελώς δωρεάν  για το σκοπό αυτό. Μένουμε υπόχρεοι, διότι μπόρεσε να επιτευχθεί κοινωνικό έργο αλληλοβοήθειας, όπως ορίζει το καταστατικό μας και είναι ένας  από τους σκοπούς της ύπαρξης της Αδελφότητάς μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του τελετάρχη και Αντιπροέδρου της Αδελφότητας κ. Κωνσταντίνου Τσιλφίδη, που καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους, το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Σωτήριο και το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Τορόντο κ.Αλέξανδρο Ιωαννίδη, τους πατέρες της εκκλησίας π. Φανούριο, π.Τριαντάφυλλο, π. Θεόδωρο Παρασκευόπουλο, π. Γεώργιο Τόλκα.

Η παρουσία του Μητροπολίτη ήταν καταλυτική διότι ευλόγησε το γεύμα και μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Ἀγιος Νικόλαος βοηθούσε τους ανήμπορους και έχοντας ανάγκην!  Ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους συνδαιτημόνες, τους χορηγούς, τους εθελοντές, τους δωρητές και με τη γνωστή του ευλαβική ηρεμία τόνισε τη σημασία της αγάπης του καλού Σαμαρείτη η οποία θυσιάζεται και δε θυσιάζει! Ο καθένας μπορεί να προσφέρει ό,τι μπορεί από το υστέρημά του. Ενώ υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει και η Μητρόπολη με ένα συμβολικό ποσό.  Με αλληγορική σημασία απήγγειλε συγκλονιστικά  ένα ποίημα το οποίο ξεκινούσε με τη θεάρεστη φράση « για το Θεό λίγο ψωμάκι αδέλφια μου γιατί πεινώ». 

Ίσως είναι οι στιγμές αυτές ανθρωπιάς που ενώνουν όλο τον κόσμο κάτω από τη σκέπη του Θεού και μας κάνουν να αισθανόμαστε άνθρωποι με αισθήματα πλημμυρισμένοι από την αγάπη του κυρίου για το συνάνθρωπό μας. Ο Μητροπολίτης μας ως καλώς Ποιμένας, γνωρίζει τα πάθη μας και τις αδυναμίες μας και με κάθε ευκαιρία μας διδάσκει την αγάπη, το σεβασμό, τον αλτρουϊσμό, την αλληλοβοήθεια και όλα αυτά τα χαρακτηριστικά από τα οποία πρέπει να διακατέχεται ένας άξιος Χριστιανός.  Ακούραστος, ακάματος, αεικίνητος, αειθαλής   ασχολείται ενδελεχώς και γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τις ανάγκες τις κοινωνίας και του πιστού του ποιμνίου. Μας ανέφερε ότι η Μητρόπολη Καναδά δέχεται άπειρες εκκλήσεις για βοήθεια από την Ελλάδα αλλά και από τη Βόρειο Αμερική. Η Μητρόπολη Καναδά έχει μεγάλο αφανές φιλανθρωπικό έργο, διότι έτσι επιβάλλεται από τους άγραφους νόμους της εκκλησίας.

Η συγκινητική αυτή κίνηση της δωρεάν παραχώρησης της αίθουσας για την εκδήλωση αυτή, επιβραβεύτηκε από όλους αφού είναι γνωστό ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Σωτήριος πρωτοστατεί σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Όλη η ποντιακή Αδελφότητα και οι φίλοι που μας στήριξαν τον ευχαριστούμε θερμά από τα βάθη της καρδιάς μας, διότι  μας έδωσε την ευκαιρία να δώσουμε ένα μικρό χέρι βοήθειας για την αξιέπαινη Κατερίνα.

Ο Μητροπολίτης αφού κατέπληξε για ακόμη μία φορά το κοινό για την πολυποίκιλτη προσφορά  και δράση του απεχώρησε για να τελέσει τον εσπερινό σε άλλη ενορία, συνοδευόμενος από τον πατέρα Τριαντάφυλλο ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την οικογένεια Μπαμπούλα από την αρχή του Γολγοθά τους, διότι ανήκουν στο εκκλησίασμα του.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Χρήστος Κοτσαμποϊκίδης στο λόγο που εκφώνησε είπε: Αγαπητοί δωρητές, υποστηρικτές του έργου μας, φίλες και φίλοι, είμαι πολλαπλά συγκινημἐνος για τη στοργή και αγάπη , με την οποία τούτο το γεύμα πλαισιώνεται όχι μόνο από τα μέλη μας, αλλά  από ολόκληρη την Ελληνική Παροικία. Σήμερα τιμώμενο πρόσωπο για εμάς είναι η αδελφή μας Κατερίνα Μπαμπούλας, αύριο θα είναι κάποιος άλλος συμπολίτης φίλος μας που θα χρήζει στήριξης.

Αυτές οι εκδηλώσεις θα μένουν μέσα στην καρδιά μας διότι μπορεί αύριο να είναι ο δικός μας άνθρωπος αυτός που θα χρειάζεται τη βοήθειά μας. Στήσαμε ένα δίκτυο αλληλοβοήθειας στην Αδελφότητά μας στο οποίο βρίσκουμε αρωγούς όλους εσάς!

Ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας τούτης.  Τους δωρητές μας, τους εθελοντές μας, τους μουσικούς μας, όλους εσάς που στηρίζετε το Φιλανθρωπικό μας έργο. Με διαφάνεια θα ανακοινώσουμε στα μέσα ενημέρωσης το ποσό που θα συγκεντρωθεί και θα αποδοθεί στην Κατερίνα για να συνεχίσει τον αγώνα της για ζωή.

 Η Κατερίνα εργάζεται πυρετωδώς με όλες τις δυνάμεις της ψυχής της όχι μόνο να επιβιώσει από τη νόσο του LYME αλλά και να διαδώσει τις συσσωρευμένες γνώσεις της με την πολύχρονη αυτή μάχη που δίνει σε ομοιοπαθείς της. Αυτός είναι και ο λόγος που η μικρή αυτή μας βοήθεια που θα προσφέρουμε απόψε, ουσιαστικά θ απευθύνεται σε όλους τους πάσχοντες από τη νόσο του LYME.

Kατερίνα σε ευχαριστούμε που μας θύμισες ότι πρέπει  να συμπεριφερόμαστε πάνω απ’ όλα ως άνθρωποι.

Στη συνέχεια ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ.Αλέξανδρος Ιωαννίδης, ο οποίος μας συμπαραστάθηκε ηθικά πήρε με συγκίνηση το λόγο και αναφέρθηκε στο Φιλανθρωπικό έργο που πρέπει να συνεχίσουν οι σύλλογοι. Ο κ. Γενικός πάντα στηρίζει τις εκδηλώσεις της Αδελφότητάς μας και είναι κοντά μας όχι μόνο ως απόγονος προσφύγων αλλά και ως εκπρόσωπος του Ελληνικού κράτους.

Ο πατέρας Τριαντάφυλλος από τον Άγιο Γεώργιο Τορόντο συμπαραστέκεται ως πραγματικός πατέρας στην οικογένεια Μπαμπούλα όλα αυτά τα χρόνια. Τι να πρωτοπούμε για αυτό τον άξιο κληρικό που επωμίζεται τα προβλήματα των ενοριτών του; Σύσσωμο το εκκλησίασμα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο με τη Φιλόπτωχο του Αγίου Γεωργίου ήταν εκεί, δωρίζοντας ένα πολύ σημαντικό ποσό για την Κατερίνα. Είμαστε ευγνώμονες για τις φιλοπτώχους αδελφότητες των εκκλησιών μας οι οποίες διαθέτουν τα χρήματα που συγκεντρώνονται  σε δωρεές για φιλανθρωπικό  σκοπό πάντα με αντικειμενικά κριτήρια. Αυτό είναι ένα χαρμόσυνο μήνυμα για την παροικία μας.

 Καταλυτική ήταν η  παρουσία του εκκλησιάσματος του Αγίου Γεωργίου. Φίλοι και γνωστοί της οικογένειας έτρεξαν να βοηθήσουν τον αγώνα για την Κατερίνα της καρδιάς μας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσο Οντάριο κ. Τάσος Μπαξεβανίδης, ο Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ ΚΑΝΑΔΑ κ. Μιχαηλίδης Στάθης,  και η Πρόεδρος του τμήματος Συλλόγων της Ε.Κ.Τ  κ.Μάρθα Χέντυ.   Με γενναιοδωρία παρούσες οι κυρίες της Πρόνοιας με την πρόεδρό τους κ. Μπέττυ Σκουτάκη η οποία πάντα παρευρίσκεται και βοηθάει προσωπικά σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Η ΠΡΟΝΟΙΑ δώρισε σημαντικό ποσό με επιταγή για την Κατερίνα. Ο πρόεδρος της Αγίας Ειρήνης κ. Ζήσης Βώκας έδωσε όπως πάντα το  παρόν του, με κυρίες της Αγίας Ειρήνης.

Μαζί με αυτούς οι φίλοι και συγγενείς και οι συγχωριανοί της από τη Φλώρινα και από τη Βέβη  έδωσαν για μια ακόμη φορά ευγενικές χορηγίες για την Κατερίνα. Ο αγώνας της είναι πολύ γνωστός σε αυτούς από το ξεκίνημα της ασθένειάς της.  Παρών έδωσε και η δασκάλα της Κατερίνας από τα Ελληνικά σχολεία. Συγκινητική ήταν η παρουσία χορωδία των γυναικών που τραγούδησαν για την Κατερίνα. Φίλες της Κατερίνας δέχτηκαν να τραγουδήσουν για το μεγάλο σκοπό.  Να συγχαρούμε τα αδέλφια της Κατερίνας και ιδιαίτερα το Dr Nίκο Μπάμπουλα οι οποίοι μαζί με τους γονείς της είναι οι «φύλακες άγγελοί» της στις τεράστιες ανάγκες της για επιβίωση. Ο Νίκος μας συγκίνησε με την ομιλία του. Με δάκρυα ευγνωμοσύνης και άπειρες ευχές προς την Αδελφότητα η οικογένειά της ευχαρίστησε τον κόσμο που  βοήθησε και τους διοργανωτές .  Η θεία της προσέφερε μία συγκινητική ευχαριστήρια τούρτα για τη διοργάνωση. 

Η Κατερίνα με τα απίστευτα σωστά Ελληνικά της, τη φιλοπατρία της τη βαθιά της πίστη της στο Θεό, στέκεται  «όρθια» τα καλύτερα χρόνια της ζωής της.  Εδώ και 8 χρόνια υποφέρει από τη νόσο του Lyme η οποία την έχει καθηλωμένη στο κρεβάτι του πόνου. Η οικογένειά της έχει χρεωθεί και ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για θεραπείες οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρός μας κίνησε και ολοκλήρωσε με μοναδικό μπρίο και κέφι τη δημοπρασία μερικών από τα έργα τέχνης της Κατερίνας Μπαμπούλας. Αρκετά έργα από την προσωπική της συλλογή εκτέθηκαν στο φουαγιέ του Metropolitan όπου όλοι θαύμασαν το ταλέντο της Κατερίνας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την καμπάνια που έκαναν αφιλοκερδώς για την προσέλκυση κόσμου. Τον κ. Μανιατάκο με το ράδιο CHTO 1690, τις εφημερίδες Εβδομάδα, Ελληνικό Τύπο, Πατρίδες, Ηellas News για την προβολή, τα blog και τις ενημερωτικές παροικιακές και μη ιστοσελίδες που φιλοξένησαν την έκκλησή μας. Τον ακούραστο φωτογράφο και μέλος μας Γιώργο Τριανταφυλλίδη, τις κυρίες του γυναικείου τμήματος «ΜΕΡΙΜΝΑ» της Αδελφότητάς μας με την πρόεδρό μας κ. Σοφία Κωνσταντινίδου που βοήθησαν στην κουζίνα και στο σερβίρισμα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κανάρη Λεσπουρίδη και τον κ. Σκεντερίδη που ανέλαβαν το ψήσιμο, όπως όλες τις κυρίες  που προσέφεραν γλυκά για όλους στην εκδήλωση αυτή.

Τον επίτιμο πρόεδρό μας κ. Νίκο Χριστοφορίδη που παρεβρέθηκε με όλη του την οικογένεια και τη σύζυγό του Χάϊδω που είναι αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου του Αγίου Ιωάννη. Το Γιάννη και τη Ρίτα Χάϊτα αρωγό της Αδελφότητάς μας με τις ευεργεσίες του.

Τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, Νίκη Πεϊδη Βοττέας και Βανέσσα Κηρυτοπούλου , την κ. Βρετάνος από την Παμμακεδονική, τον σύλλογο Θεσσαλονικέων που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του κ. Γιώργο Παπαδάκη, τον  πρόεδρο  του Συλλόγου Καστοριάς κ. Νάσκο  τον πρόεδρο του συλλόγου Κιλκίς κ. Αλέξανδρο Τσικουρλή, Κοζάνης ο Λασσάνης κ. Νίκο Τσορακλίδη, Ημαθίας κ. Μιχάλη Μουρατίδη, Χαλκιδικής  κ. Νίκος Χρηστίδη, από την Οινόη Καστοριάς μέλη του συλλόγου, από την Κρήτη, από την Πελοπόννησο, από την Κέρκυρα, ,η αντιπρόεδρος του συλλόγου Μαγούλας κ. Ελένη Σωτηράκος, ο πρόεδρος του Λευκοχώματος Μεσσηνίας κ. Βασίλης Φλώρος, εκπρόσωπος του συλλόγου Αμυνταίου η κ. Χαλκίδα και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων . 

Ευχαριστούμε θερμά και ιδιαίτερα το μέλος του χορευτικού μας κ. Ελένη Πετράκη και τον Παρασκευά Κεφσενίδη  από τη διοίκηση που έφεραν το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης, συγκέντρωσης των δωρεών των χορηγιών και την πώληση λαχείων. Τη  Joan Petrakis η οποία πάσχει από τη νόσο του LYME και βοηθήθηκε από την προηγούμενη εκδήλωση που κάναμε για αυτήν που μας μίλησε με πολύ θέρμη και μας είπε ότι η συνέχιση της θεραπείας της στην Αμερική τη βοηθάει να αναρρώσει.

Την ορχήστρα μας που έπαιξε αφιλοκερδώς :τον καθηγητή της λύρας και μουσικό  Λάζο Ιωαννίδη, τον  Κώστα Παπαδόπουλο  που έπαιξε λύρα, έστησε τον ήχο, έπαιξε  ελληνικά τραγούδια,  τον Παπαδόπουλο Θανάση με τα ποντιακά τραγούδια, το Γιώργο Μιχαηλίδη που συνόδευσε με το νταούλι του, το Γιώργο Παπαδόπουλο που τραγούδησε λαϊκά τραγούδια, το Γιώργο Ευθυμιάδη με τη λύρα του. Τον φωτογράφο Νίκο Κούλη, το συνεργείο που είχε την τηλεοπτική κάλυψη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

8 EYXAΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ XOΡΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Share this page